El món serà sostenible o no serà

El debat sobre la sostenibilitat està cada cop més present en la nostra societat. I ho està no només per la crisi econòmica que ens afecta actualment, sinó sobretot per la creixent sensibilització respecte al medi ambient i pel sorgiment d’una ètica del consum, pel fet d’adonar-nos que només tenim un planeta i que l’estem exhaurint a marxes forçades. La sostenibilitat és un tema transversal que afecta totes les àrees del coneixement i tots els àmbits de la nostra vida.
El passat 21 de setembre de 2011 es va presentar a la seu del Col·legi d’Arquitectes de Girona el llibre “Cap a un habitat(ge) sostenible”, un treball del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible coordinat per l’arquitecte Manuel Gausa i amb edició a cura de Susanna Cros que recull més de trenta articles escrits per urbanistes, arquitectes, sociòlegs, economistes, biòlegs, geògrafs, etc. en una visió interdisciplinar de la sostenibilitat que la vol acostar a un públic divers amb un caire divulgatiu i entenedor. El llibre va des de la gran escala del planejament territorial, passant per la ciutat, pels edificis amb els seus sistemes i materials constructius, fins a l’escala de la llar, del comportament dels habitants en el dia a dia.
Tot sigui per deixar un planeta en les millors condicions possibles a les noves generacions. Segur que ho farem, perquè els avenços tecnològics que s’esdevindran en les properes dècades, i que ara mateix ni ens imaginem, seran capaços de restaurar tot allò que hem fet malament al final del segle XX. Només és qüestió que tots plegats hi creguem i hi apostem!

Quant a lacolactiva

creativitat, emprenedoria, gestió de continguts, infomediació, art efímer i esdeveniments, "tallers de creativitat" i "tècniques de creativitat", literatura, humor i molt més
Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s