El 25 i 26 de gener de 2012 s’han celebrat a Caldes de Malavella les I Jornades d’Educació Emprenedora a Girona, organitzades per la Fundació Príncep de Girona, les quals han aplegat grups de treball de tot l’Estat espanyol. La trobada ha servit per posar en contacte professionals del món de l’educació i altres professionals de sectors diversos que comparteixen la inquietud de trobar noves maneres que els alumnes d’Educació Infantil, Primària i Secundària s’impliquin de forma més activa en el seu aprenentatge, cerquin les seves vocacions entre un ventall cada cop més eclèctic de possibilitats i siguin capaços d’encarar els nous reptes i oportunitats que se’ls plantejaran al llarg de la vida amb competència i coratge.
Les jornades han servit també per discutir a fons el binomi educació i emprenedoria i amb tot el seu rigor: queda clar que l’emprenedoria no s’ha de cenyir només a la creació de negocis, sinó que pot consistir també a portar a terme iniciatives d’impacte social o desenvolupar projectes artístics ambiciosos i complexos. Així, ja es multiplica el potencial educatiu d’aquest concepte.
D’altres qüestions que s’han posat sobre la taula demanaran un debat sostingut al llarg dels propers anys que alhora es contrasti amb la pràctica: Com avaluar l’impacte dels projectes d’emprenedoria en educació? Què diferencia l’educació emprenedora del treball per projectes? Què comportaria convertir l’emprenedoria en una matèria obligatòria? Esperem que aquesta trobada tingui properament continuïtat, presencial o bé virtual.
> En la fotografia, Àlex Forasté durant la seva presentació d'”Una escola transformadora”.